Από τα Fora των κινήσεων, στην κίνηση για φορέα!
Monday, 17 December 2012 14:29
AddThis Social Bookmark Button

Η κοινή εκδήλωση των έξη κινήσεων στο Γκάζι, στις 28 Νοεμβρίου, ήταν ένα αναμφίβολα θετικό γεγονός στην πορεία για ανασύνθεση της ελληνικής Κεντροαριστεράς. Η ποσότητα και η ποιότητα των  συμμετεχόντων, η σοβαρότητα των τοποθετήσεων και η ανάδειξη λύσεων στο οικονομικό αλλά κυρίως στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας, ήταν τα χαρακτηριστικά που έκαναν ΜΜΕ και πολιτικούς φορείς να ασχοληθούν αρκετά με την εκδήλωσή μας.

 

Το Π80 παρουσίασε συγκροτημένες και σε μεγάλο βαθμό συλλογικές απόψεις και στα δύο σκέλη της συζήτησης. Τοποθετήθηκε με σαφήνεια, χωρίς αυτολογοκρισία και ιδιοτέλεια, με ευθύνη. Η αλλαγή γραμμής στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και η ανάγκη να διαμορφωθεί ένας νέος, ισχυρός, ενιαίος φορέας στο χώρο της κεντροαριστεράς αποτέλεσαν τους πυλώνες της παρέμβασης μας.

 

Ορισμένα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η κατάληξη της εκδήλωσης ήταν η εκ νέου διοργάνωση ενός ακόμη Φόρουμ διαλόγου. Πράγματι, ακούστηκε αυτή η άποψη. Αλλά μετά τη σχετική συζήτηση και τουλάχιστον αναφορικά με την δική μας συμμετοχή σε αυτό, το Φόρουμ συνδέθηκε απόλυτα με την ανάγκη να υπάρξει σαφής ατζέντα για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και για την ίδρυση ενός νέου φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.

 

Αυτό ακριβώς, είναι το επόμενο βήμα : από τη γενική ζύμωση στη συγκεκριμένη ατζέντα, από τις αόριστες θέσεις στη δράση , από τα Φόρα των κινήσεων στην κίνηση για φορέα…

Last Updated on Monday, 17 December 2012 14:35
 

Add comment


Security code
Refresh